VIDEOVERSLAG! Dutch Rotax Max Challenge 2021 Ronde 8: Genk – Mijn comeback race!

Klik hier voor het videoverslag

Afgelopen weekend hebben we meegedaan aan de achtste ronde van het Nederlands Kampioenschap 2T. Zo is het gegaan:
-Op vrijdag zaten we er nog niet echt bij, mede door het gebrek aan ritme en moeite met een goede setup vinden.
-Zaterdag daarentegen ging super. Op een compleet natte baan zaten we er goed bij, met de snelste tijd in sommige sessies, en top 3 tijden in de anderen.
-Zondag startten we met een natte baan. Een warmup met versleten regenbanden betekende P7. Toen het tijd was voor de kwalificatie was de baan aan het opdrogen, maar nog niet droog genoeg voor slicks. Tijdens deze sessie zaten we er qua bandenkeuze en setup compleet naast: P26.
In de prefinale kon ik van P26 naar P17 rijden, maar ik kreeg 3 seconden aan mijn broek toen ik per ongeluk iemand inhaalde onder geel. Oeps!
In de Finale mocht ik vanaf P19 starten. Ik kreeg in de eerste bocht een enorme duw en reed over een andere rijder heen. Hierdoor was de kart helaas krom, waardoor de kart beter naar links ging dan naar rechts. Ook kostte dit ondanks de bom van een motor die er op stond zo’n 7km/h topsnelheid. Ondanks al deze dingen wist ik toch nog van de bijna laatste plaats terug te rijden naar P14.
-Ik ben voorzichtig tevreden over het weekend. De snelheid kan nog beter, maar tijdens het regenrijden en het racen zelf heb ik toch bewezen dat het middenveld niet is waar ik thuis hoor. Maarja, wat verwacht je na 2 jaar stilzitten.
-Ik heb super veel zin in volgend seizoen. De basis is goed, en we hebben nog de hele winter om voor te bereiden en de snelheid te vinden. Ook in het materiaal gaan we nog een aantal tienden vinden.
Ik wil Birger Bouvin graag bedanken voor de snelle motor, en alle sponsoren die dit weekend voor ons een stuk toegankelijker hebben gemaakt. Ik zie jullie op de baan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *