Podium bij de Outdoor Sprint Cup na 1,5 jaar niet rijden

Op zondag 12 September 2021 heb ik meegedaan aan de eerste ronde van het Outdoor Sprint Cup kampioenschap. Dit was mijn eerste kart race in meer dan een jaar tijd, en het was niet in mijn eigen kart maar in een huurkart.

Het is natuurlijk niet de Dutch Rotax Max Challenge, maar het betekent niet dat het racen en de competitie niet van niveau is. Het was weer even wennen tijdens de eerste paar rondes in de warmup, en behaalde uiteindelijk de 13e tijd van de 19 rijders. Niet echt best! In de eerste race had ik dezelfde kart als in de warmup, en mocht ik door loting starten vanaf P4. Ik heb deze vierde plek kunnen behouden, ondanks dat ik eigenlijk veel te langzaam was. Ik heb moeten verdedigen voor mijn leven, en dat was gelukt.  

In race 2 werd het duidelijk dat mijn tekort aan snelheid niet aan mij lag. Door de loting moest ik starten vanaf P19, de laatste plek dus. Ik had een andere kart en met deze kart kon ik de snelheid van de kop goed volgen. Oldenzaal is lastig inhalen, ik ben twee keer rechtdoor gezet en het veld zat super dicht bij elkaar. Ondanks dit heb ik toch nog 6 plekken kunnen winnen. 

Ook bij de derde wedstrijd werd de startopstelling bepaald door loting. Dit betekende voor mij een 8e startpositie. In deze race wist ik na een hoop mooie gevechten en inhaalacties naar een tweede plaats te rijden! De nummer één had door het vechten een groot gat getrokken naar de groep achter hem, waardoor hij nét te ver weg was om nog een aanval op te openen. Als de race echter wat langer had geduurd, had ik P1 nog kunnen pakken!

Alle punten die ik behaald heb in de races, leverden mij uiteindelijk een tweede plek op. Een mooi resultaat na 1,5 jaar niet rijden en zonder te trainen in te stappen!

Uiteindelijk ben ik heel tevreden over hoe de wedstrijden zijn verlopen. De wedstrijden waren hard, maar fair. Precies zoals het hoort in de karting. Een mooie beker voor bij de verzameling is natuurlijk altijd welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *